Naturlig hud- och hårvård – kort återblick

Nästa bloggkategori jag tänkte blicka tillbaks på är naturlig hud- och hårvård, eller no ‘poo som vissa säger. När jag råkade nämna att jag ibland tvättar håret med rågmjöl till lokaltidningen höjde många på ögonbrynen och tyckte jag var (är?) lite märklig. Inte bättre blev det bättre någon vecka senare när lokalradion körde samma race. Dock väldigt kul tycker jag – att lite mer alternativa tvättmetoder får uppmärksamhet!

DSC_0506 (800x635)

En annan tvättmetod till håret som också fått ökat intresse är rasullera. Jag har sett att många har sökt på rasullera och hittat hit till bloggen, samt blev många intresserade när jag föreläste på en folkhögskola i höstas – kul! Just nu tror jag leran torkar ut min hårbotten lite för mycket – med till våren/sommaren ska jag återuppta det igen.

DSC_0501 (800x625)

Aleppotvålen håller jag dock fast vid året runt, liksom TiKeis smink. Både tvålen och sminket räcker nästan hur länge som helst och utan konstigheter i dem. Så om du inte hunnit testa, gör det! Ytterligare ett “måste” är mitt sheasmör, som är en ständig följeslagare nu när det är kallt ute och ansiktet behöver extra smörja, särskilt läpparna. Ett hett tips i kyliga och torra tider!

DSC_0111 (800x536) DSC_0411 (800x593) DSC_0301 (800x647)

Något som diskuterats både i media och på sociala medier den senaste tiden är flourets vara eller icke vara. Här skrev jag ett inlägg om hur jag tänker och här vilken tandborste jag använder. Även att det finns konstigheter i våra deoderanter tror jag många har koll på. Om man vill göra sin egna giftfria deo tipsade jag redan i februari om ett recept på just det. Det finns också ett gäng med olika skrubber och hårinpackning som man kan göra själv i arkivet, t ex den här ansiktsmasken med styvmorsviol och havregryn. Sök runt på bloggen och inspireras till en mer hållbar och miljövänlig hud- och hårvård vet ja! Det är faktiskt en del av vardagen som inte är så svår att förändra, om man tar det steg för steg och byter ut sina produkter. Små förändringar som både våra kroppar och naturen tackar oss för.

DSC_0626 DSC_0070 (800x780) DSC_0753 (800x605)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *