Almanackan och FSC

Förr om åren har jag varit väldigt noga med vilken sorts almanacka jag skaffat till varje nytt år. Ett visst format och storlek, gärna med en plastficka så jag själv kunnat byta framsida efter eget tycke och smak. I år tänkte lite annorlunda. Tänkte bort den tidigare obligatoriska plastpärmarna och valde en med FSC-märkt papper istället. Säkerligen finns det långt fler almanackor som är bättre för miljön än denna, men ett steg på vägen i alla fall! Ett mål för det här nya året är att minska plasten hemma, därför var det ganska självklart att välja en plastfri almanacka också! Dessutom blev det en väldigt söt en med alla små blommor – minst lika fin som de där plastiga.

DSC_0019 (800x577)

Håll utkik efter FSC-märkt papper generellt förresten. Märkningen innebär att skogsbruket kontrolleras så avverkning sker på ett ansvarsfullt, hållbart och etiskt sätt. På många håll i världen är det ett stort problem med illegal avverkning och skövling vilket kan leda till olika miljöproblem och att djur- och växtarter hotas. Dessutom kan det även bidra till att människor förlorar inkomstkällor och ekosystemtjänster som skogen tidigare gett blir utarmade. Här finns mer om organisationen och märkningen!

DSC_0020 (800x535)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *