Gröna Gredelina och städningen

Innan jul fick jag hem ett trevligt paket, fullt med olika produkter från Gröna Gredelina – ett företag som tillverkar naturliga och ekologiska rengöringsmedel och lite hudvårdsprodukter. Nu har de testats här under julstädningen och visst vill jag dela lite vad jag tycker om produkterna till er med! För att städa rent med kemikaliefrie produkter är något självklart för mig – extra kul att testa något nytt!

DSC_0006 (800x598)

Det jag fick hem var ett ekologiskt städkit med juldoft som doftade av kanel, apelsin och nejlika samt en doftpåse med lavendel och bikarbonat med lavendel. Om vi ska börja med det lite (och enda) negativa så var just doften väldigt påtaglig för allrengöringsmedlet i sprayform. Även om de eteriska oljorna klingade av ganska snabbt var de första sprayen fulla med god, men något stark doft. Kan tänka mig att de andra sorters allrengöringsmedlen har lite mildare toner då just kanel och nejlika är ganska dominerande. Men! Det var det enda negativa med den produkten, för i övrigt blev allt mycket fräscht och rent efter användning – både på köksbänken, i diskhon, på toaletten och på andra ytor.

Castile Soap med samma doftsättning var mycket mildare i doften och passar bra i skurhinken och ja på alla andra ställen med, till och med som hand- och kroppstvål! Den var lite simmig i konsistensen men i övrigt var också den en bra produkt.

Lavendelpåsen har jag hängt in i min garderob – där det lätt blir lite instängt och tråkigt, men skulle lika gärna kunna tänka mig att ha en till i linneskåpet! Påsen med bikarbonat har jag testat att strö lite av på vårt madrasskydd på sängen. Att man kan göra just så för att ta bort dålig lukt och motverka kvalster på textilier har jag faktiskt inte hört talas om innan. jag lät pulvret verka i någon timma tror jag, sen dammsög jag upp det och kvar blev en lavendeldoftande och fräschare madrass!

Summa summarum: ekologiska, naturliga och Sverigeproducerade städprodukter tillverkade med beprövade recept kan ju inte vara annat än bra! Lite minus för doften på sprayet, men i övrigt fina och inte farligt dyra grejer. Innehållsförteckningarna var väldigt tydliga och korta (!), vilket inte är så vanligt alltid… Det är kul att hitta ett företag som verkar ha liknande tänk som en själv – närproducerat, naturligt och ekologiskt!

2 Comments

  1. Lina Paciello skriver:

    Tack för din utvärdering Annie, vad roligt att du ville dela med dig. Tanken med våra produkter är just att de ska dofta naturligt gott och den som har tydligast doft är nog Jul varianten som du nämnde. Därefter kommer lavendel som är lite mildare som följs utav citrus som är mildast. Vi håller även på att ta fram doftfria serier men jag vill förtydliga att dofterna finns där för att de fyller en antiseptisk funktion utöver att de bara doftar gott. Happy cleaning :)
    Lina Paciello

  2. […] alla fall allrengöringsmedlet från Gröna Gredelina som verkligen är kanon! (Finns mer att läsa här om […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *