Två plastfria favoriter och en dryck

Det är fint när man kan fynda i sina egna skåp! Citruspressen har varit oanvänd ganska länge, mest stått i vägen i skåpet efter att ha inhandlats på en loppis. Nu har den dock fått komma fram i ljuset igen, för att pressa citron till citronvatten eller till den drycken jag strax ska tipsa om är den perfekt till. De flesta andra liknande pressar är i plast – tråkigt med andra ord. Den här pärlan är i glas och samlar upp kärnorna perfekt.

Den andra plastfria saken är min fina mortel jag fick i julklapp av min svägerska. När man har en förstår man inte hur man kunnat vara utan en! Gedigen och stadig i marmor passar den perfekt till alla slags kryddor och ting som behöver mortlas. Här är det kardemumma – som gör sig så mycket bättre nymalen än sådan man köper färdigmalen på påse.

Och så till den där drycken. Eftersom vi haft lite förkylningssymtom här i familjen ville jag ha något varmt och stärkande att dricka för att mota förkylningen i grind. Passande nog skrev Evelina ett inlägg om just detta – här finns hennes tips (glöm inte kolla i kommentarerna där finna massa bra tips också!). Jag tog inspiration av henne och valde att skiva färsk ingefära, mortla kardemummakärnor och pressa citron och la det i en tekanna. Sen hällde jag kokande vatten över – färdigt! Om det hinner bli kallt är det bara att värma på med lite mer vatten eller istället tillsätta honung och kokosolja när drycken svalnat något. Honungens fina antiseptiska egenskaper försvinner nämligen vid för hög temperatur. Det blir en god och uppfriskande dryck som värmer!

DSC_0063 (800x734)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *