Våra djur – en kort återblick

Jag fortsätter med lite tillbakablickar och lite framtidsplaner. 2014 var året då vi köpte våra första djur tillsammans – två kaniner, sju höns och en tupp!

Först hämtade vi de två små Gotlandskaninerna, Malus och Malva. Jag skrev varför vi skaffat just kaniner och visade er deras vinterbostad. Till våren tänkte vi se om de kan få lite ungar, trots att Malus hoppat över till Malva två gånger i vinter har det inte blivit smått än. Tur var väl det, för burar till de små liven har vi inte än. Därför hoppas vi nu på att känslorna ska spira nu till våren istället.

DSC_0388 (800x607) DSC_0594 (574x800)

Någon månad efter kaninerna anlände hönsen. Små och rädda kom de i trånga lådor, de hade aldrig varit utomhus innan – så inte så konstigt att de knappt vågade gå ut den första månaden… Nu däremot, vill de inget annat än att gå ut och sprätta i hönsgården, ta lite sandbad och leta efter något gott att picka i sig. Och äggen sen! Vilken lycka det var när de första två äggen kom. Små och söta ljumma ägg. Nu får vi 5-7 ägg om dagen, lyxigt värre!

DSC_0280 (611x800) DSC_0069 (800x585) DSC_0409 (800x567)

Nu längtar både djuren och vi efter sol och grönt gräs – våren är efterlängtad! Sen har vi också planer på att utöka på gården fram på året med något eller några nya djur. Vi får se vad det lider och hur det ter sig… Två olika kurser är inbokade för våren i alla fall – biodling och hönsslaktning. Ska bli spännande! Att i framtiden kunna veta att det man har på tallriken haft ett gott och värdigt liv från början till slut känns väldigt viktigt. Men mer om det en annan gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *