Kött i massor

Kött i massor

Idag fick vi hem en halv bakdel (tror jag det var?), i alla fall 60 kg, av en ungtjur… Mycket kött kan man säga. Tre lådor fulla med olika styckdelar. Bara att ställa sig och mala kött när jag kom hem från jobbet lite efter nio ikväll. Men nu ger vi upp det för dagen, resten får Tomas pyssla med i morgon.

Det känns nästan som om det är en liten del på vägen mot att vara självhushållande på kött, även om vi köper det. För det fina med det här köttet är att det kommer här ifrån gården. En av farbrors djur märktes ut när det skulle till slakt för någon vecka sedan, och nu levererades en del tillbaks hit. Bara vetskapen om att djuret blivit väl omhändertaget, gått utanför huset och mumsat grönt gräs i somras och haft det allmänt bra känns väldigt fint! Samtidigt får vi gott kött som kommer räcka läänge…

DSC_0543 (800x680)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *