Titt ut

Idag var det några minusgrader ute och eftersom hönsen inte fick komma ut igår tänkte jag att jag skulle öppna åt dem nu på förmiddagen. Även om de inte räds snö så är det mycket trevligare att vistas ute om det finns lite annat än sprätta i. Några tittade ändå ut, dock var det ingen långvarig stund. Därför stängde jag om dem igen, tills det blir någon grad varmare ute…

Nu har vi äntligen köpt in ekofoder till dem, så att de slipper picka i sig fiskmjöl (som i princip alla hönsfoder har inklusive vissa ekofoder!) och annat som känns tvivelaktigt för våra fina fjäderfän att få i sig. Varje dag får vi mellan 5-7 ägg, vilket är helt kanon, eftersom vi bara har 7 höns. Tror de värper så pass bra, trots mörkret och kylan, för att de kom igång att värpa så pass sent i höstas. Det är riktig lyx att varje dag kunna plocka in så många och fina ägg!

DSC_0158

DSC_0162

DSC_0163

2 Comments

 1. Eva skriver:

  Ni har så vackra höns och det är så roligt att de får komma ut lite. Jag mår dåligt av alla djur som är instängda inomhus ständigt, känns inte bara.
  Eva

  • annieelise skriver:

   Ja men visst är de fina! Gillar särskilt att de har så olika och fina färger :) Nej, burhöns och höns i “fabrik” är verkligen inte roligt.. Känns så mycket bättre att veta att äggen vi äter har värpts av lyckliga hönor!
   /Annie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *