Tygtankar och vinnaren

Just nu är jag på jakt efter fina urtvättade tyger, både hemma (hos mamma och svärmor) och i secondhandbutiker. Dels för spjälsängen, men just nu främst för att sy lite olika saker t ex skötbädd och babynest. Härom veckan fyndade jag ett fint barnpåslakan på Erikshjälpen i Jönköping – ganska passande för oss med alla djuren på, så det fick det bli. Får se om jag sätter saxen i det eller om det “bara” får agera helt vanligt påslakan.

Visst är detta inte i ekologisk bomull men ett urtvättat gammalt påslakan tror jag inte heller innehåller så mycket tråkigheter. Ibland kan det vara svår balans det där – nytt och eko eller gammalt och icke-eko… Men med tanke på att nyproducerat kräver mycket resurser (typ vatten) vare sig det är eko eller ej så känns det bra att shoppa begagnat så långt det går.

DSC_0304

Förresten, för er som var med i den senaste tävlingen om en börs från PUC, nillings så kan jag meddela att den glada vinnaren blev Malin Skogqvist med motiveringen:

” Mina vänner har tjatat på mig i flera år att byta ut min utslitna, fula 15 år gamla plånbok, men jag har vägrat – miljönörd som jag så stolt är – så ville jag inte byta ut något som faktiskt fungerade. Men nu så har verkligen allt gått sönder på den och en ekologisk plånbok skulle inte bara hjälpa mig hålla slantarna på plats, utan även visa vem jag och vad jag står för.”

För er som missade tävlingen eller som inte vann, håll utkik – det kan dyka upp fler tävlingar framåt vårkanten!

4 Comments

 1. Eva skriver:

  Grattis till lycklig vinnare!
  Så fint mönster på påslakanet! Tyg hittar man hur mycket som helst på loppis och second hand, finns ingen anledning att köpa nytt. Imorgon ska jag sy gardiner av tyg från second hand.
  Kram Eva

 2. Fröken Grön skriver:

  Erikshjälpen är rena rama guldgruvan både när det gäller det ena och det andra. Härligt tyg du hittade!
  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  /Anna-Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *