Länkkärlek och bloggtips!

Både innan, men såklart främst efter, att jag fick veta att vi väntar barn har jag läst mycket om hur vi kan göra vårt hem lite säkrare och mer giftfritt för oss själva och för det kommande barnet. Jag har mycket kvar att både läsa och lära, men fått mycket bra info via bland annat instagramkonton och bloggar som både är pålästa men också erfarna kemikaliebantare och giftminimerare.

Därför tänkte jag dela med mig av de här guldkornen och hoppas att jag själv kan dela med mig även jag av mina tankar och erfarenheter i ämnet var det lider. Flera av dessa bloggar har också finfina instagramkonton – så glöm inte kolla in de med! Men nu till bloggtipsen:

Kemikaliepappan: en bra och informativ blogg om hur du kan minska kemikalierna i hemmet, särskilt ur ett barnperspektiv. Läs t ex här om 10 viktiga anledningar till varför barn är extra utsatta för giftiga kemikalier.

Husmor Anna: lever i Finland på en gård och gör det mesta själv. Inspirerande läsning med många fina sockerfria recept, hållbar inredning och roliga ideér för barnen (t ex adventskalendern).

Ekopappan: skriver om hur du kan leva mer hållbart och ekologiskt, minska på de värsta kemikalierna i t ex barnens rum. Gjorde nyss ett intressant experiment och åt endast ekologiskt i en månad. Lär om det här.

– Think organic: skrivs av fyra mammor som ger inspiration till ett mer miljövänligt vardagsliv. Smidiga tips för att göra vardagen mer ekologisk och giftfri helt enkelt.

I Heart Eco: Tillverkar sin egna mascara och skriver varmt om plastfritt och hur man kan leva med “Zero Waste”. Utmanande och lärorikt! Fyndar dessutom mycket bra barnprodukter via Etsy.

Ekofamiljen: en familj som bland annat ger praktiska tips på hur man kan göra tillverka och fixa mycket själv, t ex sy sitt egna giftfria babynest. Perfekt för blivande föräldrar (och andra med för den delen).

Mellan skog och gård: Elin skriver om livet på gården och vägen till ett mer hållbart liv med miljöfrågor och odling i fokus. Läs gärna det braiga inlägget om superabsorbenter som bland annat finns i blöjor!

Kemikaliesmart: Nyfunnen blogg som ger lättläst och värdefull information till föräldrar och blivande sådana angående kemikalier i hemmet mm. Länkat till dem angående graviditet och kemikalier tidigare  (läsvärt!) och här får ni två tips hur alla får råd till ekologisk mat.

Nu är jag nyfiken på om ni har fler tips till mig, både instagramkonton och bloggar som inspirerar och informerar om ett mer hållbart, ekologiskt och mindre giftigt liv. Bring it on!

4 Comments

  1. Anna J skriver:

    Tack för länken och komplimangen :). Blir alldeles rörd. Hittade dessutom några nya intressanta bloggar jag inte läst. Tack!

  2. Tack så mycket för länkningen! Tack själv för en bra blogg! :)

  3. Tusen tack för länkningen :) Nu hittade jag dessutom lite ny inspiration. Jag önskar att jag varit lite mer medveten för drygt sju årsedan när vi fick vårt första barn, det känns svårare att ändra mina och närståendes vanor nu. Men man får väl göra så gott man kan :)
    Det ska bli spännande att följa bebisresan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *