Smidig grönsak i slutet av februari

Smidig grönsak i slutet av februari

Visst går det att odla grönsaker – trots zon 5 och fortfarande vinter! Blötlägg bara någon deciliter gula ärtor (såna som du gör ärtsoppa på) under natten. Lägg dem därefter på en bädd av såjord i ett lagom stort kärl. Det behöver inte vara så mycket jord. Täck sedan ärtorna med ett litet lager jord och fukta igenom med vatten ordentligt och glöm inte vattna regelbundet.

Efter bara någon dag tittar det upp små ärtskott som efter ytterligare några dagar går utmärkt att skörda. Goda till både salladen och på mackan! Ärtigt, nyttigt och en försmak av vår!

DSC_0279DSC_0317  DSC_0315

3 Comments

  1. madelein.se skriver:

    Vad smidigt! Ärtskott som är så gott med

  2. Maria skriver:

    Tack för förträffligt tips! :) Jag har själv sått en skål med ärtor och de har redan kommit upp några centimeter. Så kul att tjuvstarta odlandet och träna de gröna fingrarna. Nu väntar jag bara på våren så att man kan börja göra i ordning i trädgården. Men för tillfället är utetemperaturen närmre nollan och ett täcke med frost täcker marken så det känns fortfarande som avlägset. Så jag hinner nog odla ytterligare några omgångar ärtskott.
    Tack än en gång för tipset! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *