En påsk i Skåne

Visst är det härligt med påsk!? Ganska kravlöst och utan pekpinnar för hur det “måste” vara. Jo, förr hade vi dock ett måste, och det var den obligatoriska påskäggsletningen på påskaftons morgon ute i trädgården (vilket jag måste erkänna jag saknar lite). Annars inga krav. I år flyr vi Småland och tillbringar hela helgen i Skåneland, i Anderssons torp i skogen. Fridfullt, avskärmat och fyllt med Tomas familj med respektive och barn såklart! Så lugnt på alla plan blir det nog inte ändå. Ska bli riktigt fint i alla fall!

tulpan

Självklart kommer vi ta med ett helt gäng med finfina hemmavärpta, lyckliga, (nästan) ekoägg och så en bit kött från ungtjuren som vi fick ta del av från gården här i vintras. Likaså en hink potatis med King Edward men också lite Mandel kanske till påskbordet. Visste ni förresten att potatis är en av de råvaror som besprutas mest i Sverige? Därför känns det väldigt bra att kunna ta med det men också ägg och kött! Lite mera hållbart.

ägg

höns

Nu är hönsen glada – de har fått lite överbliven gräsmatta att spatsera på inne i hönsgården. Lite påskfint ska ju de med ha! Förresten, om man vill få bra och välskrivna tips på hur du kan göra påsken ännu grönare rekommenderar jag dig att läsa Elins tips på bloggen Mellan skog och gård! Många tänkvärda saker att ta till sig nu när godis, påskpynt och mat flödar fritt från affärerna hem till oss konsumenter. Naturskyddsföreningen har också listat några grejer som är bra att tänka på. In och läs!

En glad och vilsam påsk önskar jag er alla!

ps. Stort grattis till Camilla Sandmark som vann tävlingen som anordnades tillsammans med Gröna Gredelina! Hoppas städkitet kommer väl till användning! :)

4 Comments

 1. Helena skriver:

  Det är så viktigt att tänka hållbart och ekologiskt. Alla vinner på det i längden. Fin kväll till dig!

 2. Tack så mycket för den fina länkningen!

  Hoppas allt är bra med dig och magen. Så bra att det finns graviditetspenning så att man slipper tungt arbete med allt vad det innebär på slutet! Ska bli spännande att följa er resa :)

  Kram Elin

  • annieelise skriver:

   Bra inlägg kräver länkning ;) Japp – allt är fint med mig. Bara lite tyngre och mer otymplig för var dag.. Kul att du tycker det!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *