En trädgårdsrunda

Idag har jag fortsatt att putsa fönster, några i alla fall. Som sagt, inte alla på en gång. Sen fastnade jag vid ytterdörren, började putsa även där och precis innanför den står en nyköpt men gammal byrå som också den fick sig en omgång med vatten och linoljesåpa. Den är till Duttins kläder och andra små pryttlar. En fin gammal byrå med lagom stora lådor och fina handtag. Men framförallt – fri från masonit och tråkiga saker, trä rakt igenom ska det vara! Lovar att visa den när den kommit på plats på barnkammaren och kanske också visa några klädfynd som den ska fyllas med. Men det blir en annan dag.

Istället tänkte jag visa några bilder från trädgårdsrundan jag gjorde igår, som såklart inte ändrats så mycket sedan dess. Först ut är havtornsbusken Romeo, som med sina kopparfärgade knoppar står och glänser i solen. Helt otroligt vilken färg det är – ser helt sprayfärgad ut! Hoppas på att buskarna bär frukt i år, det vore väldigt kul.

havtorn1  havtorn2

Kryddkullen börjar också vakna till liv, doftviolerna har t ex redan börjat blomma, persiljan grönska och gräslöken sträcker sig lite yrvaket mot solen.

persilja

gräslök

Till sist stannade jag till vid krokusarna mitt på gräsmattan, där var en ensam humla på pollenjakt. Visst är de ljust lila, randiga blommorna särskilt fina?

krokus

3 Comments

  1. Sara skriver:

    Hej Annie! Jag tror inte jag kommenterat tidigare, så jag måste “ge mig tillkänna” nu tycker jag :) Jag gillar verkligen att läsa din blogg och får så många bra tips och inspiration till det “lilla” livet som jag själv börjat längta efter mer och mer och nu försöker skapa istället för jobba-köp-jobba-köp… Jag får en så härligt mysig känsla i kroppen när jag går in här, och känner mig liksom hemma… Så- ja- jag ville bara säga hej, och tack för inspo :) Kram Sara

    • annieelise skriver:

      Hej! Men åh vad roligt att du hör av dig! Blir mer verkligt då att det faktiskt är människor bakom de där siffrorna som tar sig tid att läsa bloggen och kanske till och med uppskattar den ibland :) Det är ju tanken att inspirera till ett “enklare” liv, så jättekul att du skriver så :) Hör gärna av dig igen om du har tips, idéer eller tankar att dela med dig av. Kram Annie

  2. […] satt en hel häck med det så om något år har vi tomten full (nästan) med både aronia och havtorn samt skogen nästgårds full med blåbär, lingon och nässlor! Självförsörjande på superfruits […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *