Två favoriter i badrumsskåpet

Två produkter som kan vara lite kluriga att hitta rätt bland är ju deo och ansiktskräm – tycker jag i alla fall. Nu tror jag faktiskt att jag för tillfället hittat två riktigt bra produkter som dessutom är snälla för både mig och miljön.

Först ut är deoderanten från c/o Gerd. Den har en god unisexdoft som för mig tillbaks till scoutlägrets klassiska myggmedel (fast på ett bra sätt). En bra deo (för att vara naturlig utan aluminium) som jag tycker håller måttet. Känner mig fräsch under dagen och luktar inte illa, såklart täpper den inte igen helt utan det kan bli lite fuktigt vid större ansträngning. Men det är ju så med oss människor. Vi svettas. Ja, det är ju verkligen individuellt det där med svettningar och deo, så är väl bara att testa sig fram i deo-djungeln antar jag om ni inte hittat rätt än. Men här är ett bra tips i alla fall!

Ansiktskrämen från Maria Åkerberg, Face Dream för torr hud har fixat mina torra kinder nu i vinter. Lagom fet, vårdande och väldigt dryg. En klar favorit som trots nästan daglig användning sedan julas fortfarande räcker gott och väl ett bra tag till. Båda produkterna är tillverkade i Sverige och säger sig vara hållbara och ekologiska. Det råder dock tydligen delade meningar om huruvida ekologiska de här produkterna är, men helt klart bättre är “vanlig” skräpprodukter. Testa gärna själva för att bilda er en egen uppfattning om dem. Jag gillar dem i alla fall!

mariagerd

3 Comments

 1. Eva skriver:

  Deon ska jag prova, aluminium får inte förekomma i min deon och nu har jag hittat en som jag är nöjd med. Men det är bra att ha någon att byta med.
  Ha det fint!
  Eva

 2. Maria skriver:

  Vilket sammanträffande! Jag använder precis samma produkter. :)
  Jag har provat flera ekologiska deodoranter genom åren men har fastnat för c/o Gerd. Har använt den i 2 år nu & tycker att den fungerar bra. Precis som du säger täpper den inte till porerna så fuktig kan man ju bli ändå, men alun är bra på att minska det. Helt naturligt! :) Alun finns ju att köpa i livsmedelsaffärer då det används i inläggningar. Så det känns ganska milt i jämförelse med de starka kemikalier som finns i vanliga deodoranter.
  Jag har även haft svårt att hitta en bra ansiktskräm då jag har väldigt känslig hy men Face Dream från MÅ tål jag. Använder även deras olive cleanser då jag inte tål SLS (skummedel som finns i tvål & tandkräm).
  Kan inte använda konventionell tvål då mina händer ock resten av kroppen med för den delen, blir röd, torr & kliar något fruktansvärt. :(
  Tycker om att produkterna tillverkas här i sverige samt att de ska vara ekologiska & inte testade i något led på djur. Förpackningarna är dessutom lätta att återvinna då till och med deodoranten går att separera plasten från glas. Maria Åkerberg ska även änvända sig av återvunnen plast. Om det stämmer är det bra tänkt.
  Maria Åkerberg har även solskydd utan en massa konstiga kemikalier, ett tips till sommaren.
  Blev visst ett långt inlägg.
  Ha en bra dag!
  Maria

  • annieelise skriver:

   Ja det här med att hitta rätt produkter är inte helt lätt – kul att du hittat något som passar dig! Det finns mycket “skit” i vanliga produkter som jag inte kan förstå att folk bara tackar och tar emot – när det finns så mycket fler miljövänliga och hälsosamma alternativ. Som det här med SLS t ex. Varför måste allt löddra?! En fix idé som företag tutat i oss för att sälja mer och billigare för att tjäna mer tror jag.. Därför är det så kul att fler och fler börjar få upp ögonen för mer rena och snälla produkter!
   Tack för ditt inlägg! Ha det fint du med :)
   /Annie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *