Plåtburkskärlek

Min samling plåtburkar (som egentligen inte ens är en samling) har utökats markant med alla dessa fina. På en och samma gång, gratis. Burkar som har tjänat som kakförvaring hos farmor och farfar. Otaliga bondkakor, banankakor, havrekakor och drömmar har förvarats här i.

Många timmar har spenderats vid bänken med utsikt över åkrarna för att knåda kakdegar. Många ord och meningar har utbytts över kakor som bott en kort stund där i. Nu ska de fyllas med nya kakor och nya ord. Med samma åkrar kring knuten.

burkar1

burkar3  burkar2

2 Comments

  1. Eva skriver:

    Vackra, nostalgiska burkar du fått! Bakning av bröd och kakor väcker i alla tider minnen, jag brukar nu baka med mitt barnbarn Julia och tänker då på hur jag bakade med min mamma och sedan med mina barn, det är en fin gemenskap. Så småningom har du också en liten att baka med.
    Kram Eva

  2. Caroline skriver:

    Vilka fina burkar, min mormor hade massor av fina burkar som jag sörjer att de försvunnit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *