Kaninsläpp

Nja, inte riktigt “släpp” kanske – men de har i alla fall kommit ut i friska luften nu våra små fina Gotlandskaniner. De riktigt njuter av ljuset, gräset och luften! En ny bur har vi byggt, liknande den som vi gjorde förra året. Materialet hittade vi (Tomas) i gömmorna här på gården. Att en av köksluckorna skulle användas som kaninbursdörr kunde nog aldrig farmor och farfar ana, men så blev det! Virket är uppsågat från plankor som också fanns här. Nätet hade vi över sedan förra burbygget, liksom skruv och haspor till nätet. Det enda nyköpta för i år blev alltså kompostgallret för 79 kr som utgör burens botten,. Återbruk och fynd när de är som bäst – det är bra att ha en sakletande man!

kaninbur2

Ytterligare ett kompostgaller har vi gjort om till en rastgård så en av dem i taget kan njuta av ännu mera gräs och hopprum. Även om de haft det bra inne jämte hönsen är det så mycket härligare för dem nu. Grönt gräs och mer frihet, plus att vi lättare tar oss tid med att vara med dem och gosa lite.

kaninbur1

malus

malva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *