Nu är det fullt!

Våra sådder har utökats och fönsterbrädena är fulla till bristningsgränsen. Vet inte riktigt hur jag ska pussla ihop det, men får nog bli till att ställa på bord framför fönsterna med. Vi hade gärna haft ännu fler tomatplantor t ex, men det är ju det där med växthus och det får inte plats så mycket på glasverandan… Tänkte börja med en mindre variant, ett sådant som står i villaträdgårdar och som inte används ni vet. Har tyvärr inte fått något napp än på det – men ni läsare kanske har något tips, ni kanske känner någon som har ett gammalt växthus och som inte använder det? I så fall är vi spekulanter på det!

Det som är nysått nu är: blodamarant, kålrabbi, druvgurka, frilandsgurka och tre sorters solrosor. Det var riktigt härligt att kunna stå ute och fixa med sådderna, slippa hålla på med jorden inomhus.Här kommer en liten rundtur:

sådd1

kål Grönkålen har blivit till en miniskog.sådd2

Våra små citrusträd får rum de med, bakom paprika och tomat.sådd3

Squashen tittat fram bakom gardinen.

sådd4 Köksfönstret är fullt det också – med tomat, brysselkål, vitkål, jättelök och purjolök.sådd5Här är vår solrosbricka – nära på 100 frön är nu satta. Här ska det blommas! I bakgrunden ser ni våra fina godjiplantor som överlevt vintern ute på glasverandan.

 

1 Comment

  1. Lovisa skriver:

    Åh, vad inspirerande med all odling! Det här kommer jag att följa:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *