Lite frustration och nässlor

Jag ska absolut inte klaga – egentligen. Jag har mått väldigt bra hela graviditeten och gör fortfarande. Dock är det nu så frustrerande att vara så orörlig som man ändå är med en stor mage i vägen, samt att jag inte orkar eller får jobba på som innan. Grönsakslandet väntar otåligt på att få grävas och beredas för sådd och mycket annat ska fixas nu. Jag som är hemma med massa tid… Får överlåta det till min arbetsamme make istället.

Idag kröp jag ändå ner till lägre breddgrader och plockade späda och fina nässlor. Med ett gäng pauser vill tilläggas så jag fick lite luft emellanåt. Nässlor är ju så gott och nyttigt! Passar mig ypperligt nu när jag har låga järnvärden.. Därför blir det nog både smoothie och omelett med dem idag. Så passa på att gå ut och plocka nässlor – torka, förväll och frys in eller ät direkt!

Ibland kan jag tycka det är lite skevt att vi köper massa olika tillskott och superfruits/bär från långt bort när vi har fullt med superbär och växter här i Sverige. Blåbär, nässlor, aronia, havtorn, lingon mm. Kanske något mer tidskrävande att ta tillvara på än att köpa i affären men då blir det ju helt gratis och dessutom ger det avkopplande stunder i naturen. På tal om aronia har vi förresten satt en hel häck med det så om något år har vi tomten full (nästan) med både aronia och havtorn samt skogen nästgårds full med blåbär, lingon och nässlor! Självförsörjande på superfruits är inte heller helt fel!

nässla


Glöm förresten inte att följa mig på Instagram för er som har det – nu har jag bytt namn till anniesenkla. Så nu blir det lite lättare att hitta mig där också! På Facebook finns Annies Enkla som vanligt, in och gilla där med så får du uppdatering när jag skrivit nya inlägg här inne. Smidigt!

3 Comments

 1. Eva skriver:

  Ja, inte är det lätt att trädgårdsarbeta med en stor mage men gör det du kan, det blir säkert bra. Vi har också aronia men bara två buskar, så gott och nyttigt. Visst finns det hur mycket som helst att ta tillvara i naturen, jag försöker så mycket jag kan, ändå tycker jag inte det räcker. Men nässlor plockar jag och torkar i mängder.
  Eva

 2. Lisa Vestergård skriver:

  En 96-årig dam i vår kyrka, äter 10 rönnbär om dagen, och hon är en riktig krutgumma, så det får nog oxå räknas till närodlade superfruits, har dock inte testat själv. Gör du även soppa på nässlor?

  • annieelise skriver:

   Min farmor åt också rönnbär, 1-2 till frukosten :) Gjorde rönnbärspulver att strössla i t ex smoothies mm förra året. Så absolut – det är också ett superbär! Inte gjort soppa än i år, men annars har jag gjort det någon gång. Supergott med ägg till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *