Dunigt och fjunigt tillskott

Dunigt och fjunigt tillskott

Nu minsann händer det grejer! Inatt tittade den första lilla kycklingen ut, hörde pip ute i hallen vid fyratiden tror jag. Äggkläckningsmaskinen har legat och ruvat (surrat och knakat) på 21 ägg i 21 dagar och äntligen var det alltså dags idag för kläckning. Väldigt fascinerande att se när hålet i ägget blir större och större för att till sist gå sönder. Helt plötsligt kommer ett litet blött kycklinghuvud upp – piper så att det hörs i hela huset.

Det är svårt att låta bli att inte lyfta på locket för att klappa på dem, men än så länge måste jag vänta. Det är nämligen viktigt att behålla luftfuktigheten för de äggen som inte är kläckta än. Kycklingarna som redan hunnit titta ut klarar sig fint där inne i ca två dygn. Nu har 7 kycklingar sett dagens ljus.

Nästan omöjligt att få fina bilder genom plasten, men här kommer två mobilbilder i alla fall.

kyckling2 kyckling1

 

6 Comments

 1. Maria skriver:

  Så söta! :) måste vara kul med tillökning även i hönshuset!
  Fortsatt trevlig valborg!

 2. Andréa skriver:

  Men åh så söta dom är!!

 3. SlowEva skriver:

  Hej!
  Vilka söta. Vi har planer på höns till nästa vår. Hela familjen ser verkligen fram mot det. Vore kul att se bilder från hönsgård och hus för inspiration.
  Vi är också en familj som försöker leva enklare. Jag kikar in igen :)

  • annieelise skriver:

   Hej! Vad kul att du hittat hit, välkommen! Ja men det kan vi nog ordna, alltid kul att få tips på blogginlägg som ni önskar läsa. Finns det fler önskeinlägg så är det bara att säga till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *