Babylista – det som “behövs”

Igår googlade jag runt lite på jakt efter listor på vad som behövs för att den lilla bebisen ska ha det bra hos oss. Vilka saker och prylar som är bra att ha hemma helt enkelt. För trots att jag redan kikat på några innan och trots att det känns som om vi har det mesta under kontroll kan det ju faktiskt vara bra att få lite hjälp på traven med inköpen. Men efter att ha läst listorna kan man bli stressad över mindre! Det är lätt att det istället nästan blir som “kravlistor” på vad som måste finnas i ett hem med en liten nyföding.

De har hjälpt mycket, men som sagt, jag tror faktiskt inte allt är nödvändigt. Vi alla är olika, likaså våra bebisar. Därför blev jag väldigt positiv överraskad av en lista jag tillslut hittade (ja, för efter den googlade jag inte mer)! Den var mycket mer befriande, underhållande och mer avslappnad än de tidigare listorna. Listan eller snarare texten är skriven av Annika, som driver den fina eko-rekoshopen Ekotjusigt, och kan läsas här. Riktigt läsvärd – även om man redan skaffat allt eller inte ens väntar barn just nu. :)

För övrigt funderar jag på vad vi köpt helt nytt till bebisen. Kommer knappt på något – jo en liten borste, napp, amnings-bh, necessär, en body…Det var nog i princip allt än så länge men såklart blir det en del till. Barnvagn, spjälsäng, babyskydd, kläder, filtar, bärsjalar, mammakläder, babysitter, påslakan, skötväska (min gamla Kånken) med mera har vi köpt begagnat, lånat, fått eller haft sedan innan. Sen har och ska jag tillverka/sy en del med, så som bovetemadrass, bovetekudde, skötbädd, babynest, tvättlappar, rumpsalva och snuttefilt.

Även om det behövs en del grejer så behöver det absolut inte bli superdyrt eller påverka miljön särskilt mycket! Tror det är lätt att fastna i det här med att “allt ska vara nytt”, särskilt till första barnet. Nu känns det mer som en rolig utmaning att lösa det på andra mer hållbara, miljövänliga, ekonomiska och framförallt mindre kemikaliefyllda sätt! Win-win med andra ord!

syprojekt

Finrumsbordet har visst blivit belamrat av loppade lakan och diverse tillbehör… Med på ett hörn kom min lilla sköldpaddsnecessär från Lapland Eco Store som jag turligt nog vunnit i en utlottning. Perfekt till skötväskan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *