World Fair Trade Day – 9 maj!

I morgon är det World Fair Trade Day! I år gör Fairtrade en satsning med hashtaggen #hejdåfattigdom – häng på du med genom att dela ett bananleende för att uppmärksamma Fairtrade och allt bra de gör! Såhär gör du:

1. Ta en Fairtrade-märkt banan och en penna.

2. Skriv Hej XXXX med den utveckling du vill se, eller tycker att Fairtrade bidrar till, på bananen. Till exempel ”Hej utveckling”, ”Hej hållbar produktion”, ”Hej handel”, ”Hej minskad miljöpåverkan”.

3. Be någon fotografera dig, eller ta en selfie. Lägg upp bilden på sociala medier och tagga med #hejdåfattigdom.

4. Hitta andra kända och okända personer som vill visa upp sitt bananleende och fotografera dem också!

DSC_0155 (800x680)För någon vecka sedan skrev jag en del om hållbar klädkonsumtion. Ett perfekt sätt att handla hållbara kläder är att köpa Fairtrademärkta sådana. Ett annat tips för er som vill köpa mer rättvisa varor är att rikta in siktet på kaffe, te, kakao, choklad och bananer. Varor som verkligen gör en stor skillnad för människors livsvillkor! Läs mer om varför man bör byta till Fairtrade och vad det gör för skillnad på Fairtrade Sveriges hemsida. Tänk att vi, med vad vi konsumerar, kan förändra liv för människor på andra sidan jorden. Det kanske är värt de där extra kronorna som det medför? För någon måste ju faktiskt betala priset!

1 Comment

  1. Caroline skriver:

    Denna dag missade jag helt, inte lätt att hålla koll på alla dagar. Men initiativet är bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *