Grön smoothie med nässlor

Grön smoothie med nässlor

Hoppas ni alla har en fin Kristihimmelfärdshelg! Tomas jobbar och jag försöker städa och dona så mycket jag orkar här hemma. Just nu skulle jag behöva en extra boost med vitaminer och annat nyttigt… Kom att tänka på den smoothien som jag testade för några veckor sedan, och kom på att jag aldrig postade själva receptet utan bara länkade till det. Om ni inte hunnit testa smoothien än tycker jag ni ska passa på – än är nässlorna späda och fina! Receptet har jag hittat här och ingredienserna är som följer:

– 1-2 nävar späda nässlor
– 1 stjälk selleri (jag tog lite frysta bitar)
– ½ avokado
– 4 torkade blötlagda aprikoser
– 2,5 dl havremjölk/mandelmjölk/komjölk
– citronsaft från en halv citron
– en liten bit riven färsk ingefära

Mixa ihop och njut. Jag som inte gillar gröna smoothiesar (!?) i vanliga fall slurpade i mig denna lätt och snabbt, så testa vet ja, låt inte färgen avskräcka!

nässelsmoothie2 nässelsmoothie1Ps. Ikväll kommer vi äntligen få hem våra två bikupor och således bli storbönder med utökning på ca 120 000 små djur! Ja, plus minus några stycken såklart, kommer vara svårt att räkna in dem på kvällarna…

2 Comments

  1. Eva skriver:

    Nässlor tar jag varje dag i min smoothie, men denna med aprikoser måste jag prova, låter så piggt och nyttigt.
    Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *