Tillökning – igen!

Invånarna här på gården ökar visst ständigt den här våren och sommaren. Först och främst är det ju såklart vår Elise jag tänker på, den lilla med de silkeslena fötterna och charmiga (men om 15 år troligen ganska jobbiga) virveln i pannan. På djurfronten har vi i år som bekant fått kycklingar och bin. Dessutom har vi fått ta över 17 (!) ungtuppar som nu går på grönbete innan de så småningom kommer fylla frysen. Men! Igår kom, eller rättare sagt upptäckte vi, det sötaste (efter Elise) tillskottet – nämligen 10 små ulliga kaninungar!

I början på maj släppte vi ihop våra fina Gotlandskaniner Malus och Malva, sen kom Elise och vi fick lite annat att tänka på… Igår lyfte Tomas på bolådan och där var, som sagt, inte mindre än 10 ungar troligen ca 10 dagar gamla. Två vita och resten grå och beigea. Trots att de är ganska så små är det ganska bra fart i de små benen! De är renrasiga och föräldrarna har vi stamtavla på. Är det någon som redan nu vill tinga en liten minihopp går det bra. Både om man vill starta eller utöka en genbanksbesättning eller om man bara vill ha dem som sällskap – hör bara av er här eller via mailen.

trekaninungar1

trekaninungar2

1 Comment

  1. […] Månaden började med ett inlägg om hur jag gjorde Elises bovetemadrass. Jag konstaterade att mycket av våra sådder inte kommit upp och vi fick till och med så om en del eftersom typ inget grodde under den kalla och regniga våren, vilket gjorde vår odlingsplan väldigt ommöblerad. Vi fick också tillökning igen av nio små urgulliga kaninungar. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *