Potatis under halm

I år täckodlar vi vår potatis med halm och ensilage, som jag skrivit om innan (här). Jag lovade att berätta om resultatet – och här kommer det!

Eftersom vi satte potatisen på en åkerplätt där det mest frodas kvickrot tänkte vi använda oss av halm för att kväva den och slippa rensa massa ogräs.. Dock har mer än potatisen växt igenom halmtäcket, men eftersom vi inte behövt kupa potatisen tror jag inte det spelat någon större roll faktiskt. Vi har än så länge börjat skörda den tidiga sorten Swift och som ni ser på bilderna är det riktigt smidigt!

Det behövs knappt en grepe men något att lyfta bort halmen med är bra – och där ligger dem, färdiga att koka (nästan). Potatisen blir väldigt ren och fin. Vi skakar runt dem i lite vatten i spannen sen sköljer vi bara av dem igen innan tillagning. Upplever att det kan vara något färre potatisar under varje stånd, men fördelarna väger över – tror vi kommer odla potatis under halm fler gånger.

potatis2

potatis1

1 Comment

  1. Hannah skriver:

    Tycker dom ser riktigt fina ut. Skulle vilja ha ett eget potatisland, känns så lyxigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *