Borta bra…

Men hemma är trots allt hemma! Förra helgen tog vi en tur ner till Skåne för att sedan åka vidare med familjen Andersson upp till Hunnebostrand. Semester! Härlig gemenskap, sol, blåst, regn, klippor, båtar och hav. Dagen då det började med ösregn åkte vi till Nordens Ark. En djurpark med hotade eller nästintill utrotade djur som trivs i vårt klimat. Pallaskatt, Persisk Leopard, Sydlig Pudu, Sisel och Amurleopard var några av dem. Sen fanns det också Svenska lantrasdjur så som Gotlandskaniner, Linderödssvin, Svarthöns med mera. Väl värt ett besök, dels för att se alla häftiga och ovanliga djur men också för att bidra till att bevara dem. Sen blev det såklart promenader nere vid hamnen, glass och lek med Elises kusiner. Badet hoppade jag över. Inte så lockande i snålblåst…

I torsdags kväll kom vi hem igen. Trots att det är väldigt roligt att vara på resa och semester är det alltid skönt att landa hemma igen. Det finns alltid något att ta sig för här.Skördetiden har börjat… Vinbären och blåbären börjar snart mogna klart och Tomas hittade lite kantareller till kvällsmaten igår. I landet växer det också, trots att det grodde ganska dåligt i våras så har det som tog sig nu börjat växa på sig och se riktigt fina ut. Skönt att det verkar bli en liten skörd i höst i alla fall!

Hunnebo2 Hunnebo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *