Första slungningen!

Igår slungade vi vår alldeles egna honung för första gången! Kändes ganska stort faktiskt – ännu en sak som vi nu inte behöver gå till affären för att köpa. Nio ramar slungades och totalt blev det ca 12 kg honung. Söt, kladdig och så otroligt god!

DSC_0155

Vi har fått köpa utrustningen från honom vi köpte bina och kuporna av eftersom han nu har lagt ned sin biodling. Roligt både för honom och oss att det kommer till användning igen. Att han också vill komma och hjälpa oss och visa hur man smidigast slungar och tar till vara på allt är verkligen guld värt. I bakgrunden av bilden ovan skymtar den handvevade slungan som rymmer tre ramar.

Idag slungade vi nio ramar från även det andra samhället.Verkar bli minst lika mycket till som igår. Nu hoppas vi bara på bättre bi- och honungsväder så vi kan slunga ännu mer senare på säsongen, nu hoppas vi på ljunghonung. Den här sommaren har, som sagts tidigare, verkligen varit sämst. Därför är vi extra glada för den honungen som vi kan slunga.

DSC_0160 Gyllene droppar och täckvax som vi förhoppningsvis kan rena och sedan använda till bland annat salvor.

2 Comments

  1. Hanna skriver:

    Gött! Min farfar är biodlare och jag har alltid fått honung av honom. Nu är han gammal och detta är sista sommaren han orkar hålla på. Jag vill gärna ha bin en dag men just nu går det inte. Annars hade det varit så fint att helt enkelt låta det hela gå i arv. Det är så himla bra att ni både kan få verktyg och kunskap av er kontakt.

    • annieelise skriver:

      Ja, vi är verkligen tacksamma! Kul att du också kanske vill börja med biodling! Det är en del att hålla koll på, men de kräver inte mycket arbete för jämnan, utan mest vid slungning mm. :) Hoppas du börjar du med någon gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *