Skötbordet

Vårt badrum är väldigt litet, så när vi planerade för skötbordet fanns det inte andra alternativ än att ha det på vår tvättmaskin – eftersom vi inte ville vara utan tillgång på vatten i närheten av det. Pappa fixade fina hyllor i ek som hängdes upp över tvättmaskinen, eftersom förvaringen innan dess inte var tillräcklig. Det behövs ju en del förvaringsutrymme till både klädombyte, blöjor och tvättlappar.

skötbord3

skötbord2

Själva skötbordet har Tomas designat och byggt, helt och hållet av material som redan fanns hemma. Han är väldigt bra på att se möjligheter i gamla saker som inte används, vilket verkligen syns här! Skivan undertill, själva liggdelen är nämligen en del av köksbänken som förr satt i vårt kök innan det gjordes om på nittiotalet. Sidorna är tavelhyllor från IKEA som ändå bara låg och drällde i ett av förråden och skruven hade vi i någon gömma. Ja, den som spar han har! Inte en krona har vi betalt för skötbordet, så både ekonomiskt och miljömässigt blev det här en fullträff. Att alla detaljer dessutom råkade vara i ek och därmed passade fint till hyllorna gjorde ju saken inte sämre!

Skötbädd som ligger ovanpå har jag sytt av en gammal handduk med en bit bordsfilt emellan och så en tygblöja ovanpå. Bara att slänga i tvätten om det råkar bli smutsigt. Nu är det bara något roligt att kolla på för Elise som fattas. Tänkte virka någon liten figur att hänga på nedersta hyllan. Får se vad det blir.

skötbord1

Här skrev jag om hur jag gjorde de enkla tvättlapparna av två gamla dammtrasor och här kan ni läsa lite om mina tankar kring tygblöjor. Eftersom vi nu hunnit använda tygblöjorna ett tag på Elise nu tänkte jag snart skriva lite mer kring hur det går.

2 Comments

 1. Emelie skriver:

  Tack för en bra blogg! Tittar in då och då. Du sprider bra fakta och inspiration kring miljötänk, hållbarhet och självhushåll! Du skulle inte vilja skriva nåt kring leksaker och gifter? Min son är ett par månader äldre än din dotter och vill just nu stoppa ALLT i munnen. Detta är ju en del av sinnenas utveckling och jag vill ju självklart låta honom känna, smaka, lukta, upptäcka… men, tycker det är svårt! Han tröttnar snabbt på de giftfria leksaker jag köpt och de andra vi har hemma känns tveksamma. Frågade tex. i BRIObutiken och de hävdar ju att deras färger som använts sen 2007 ska vara ok, men de kunde i butiken inte lämna ut någon info kring vad de använder för färger och då blev jag skeptisk. Vissa leksaker vi fått är “BPA-free”, men man funderar ju då vad de inte är fria ifrån…de är ju fortfarande av plast! Gosedjuren har jag tvättat några gånger i hopp om att en del gift försvinner… Ja, kräver självklart inte att du ska ha alla svar i ämnet men det hade varit intressant att läsa hur du tänker, du verkar lite mer påläst än mig:)

  • annieelise skriver:

   Tack för din fina kommentar! Kul du hör av dig :) Jag har tänkt skriva lite om det, men bra du påminde mig! Ja, att veta vad som är ok och inte är verkligen en djungel.. Vi har inte så många leksaker än till Elise. Några gosedjur vi fått är inte reko, andra är bättre. T ex har jag virkat en kanin/snuttefilt i ekologiskt garn och stoppat med ull som jag hoppas hon kan ha glädje av framöver. Återkommer med ett eller flera inlägg sedan när jag läst på lite mer!
   /Annie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *