Snabb kantarellpasta

Visst är det svårt att beräkna hur mycket pasta som går åt när man lagar mat? Ibland får man en slatt med kokt spaghetti över och oftast tycker jag den blir lite tråkig när den legat i kylskåpet någon dag. Den här rätten är då perfekt att göra! Allt som behövs (för en portion) är lite spaghetti, någon näve kantareller, creme fraiche, persilja, lite olja, salt och peppar.

Fräs kantarellerna i en gryta med lite smör/olja och krydda. Klicka i några matskedar creme fraiche och låt puttra ihop så det blir lagom krämigt och såsigt. Tillsätt sedan spaghettin och lite hackad persilja och rör runt tills allt är varmt. Ät!

Smidigare lunch får man leta efter – perfekt “slippa-slänga-spaghetti-mat”. Mindre matsvinn åt folket som man brukar säga…

kantarellpasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *