Virkad ekologisk kanin-snuttefilt

Förra veckan lade jag upp nedanstående bild på Instagram. Elises lilla ekologiska kanin som är stoppad med ull. Giftfri och gosig – hoppas att hon kommer gilla den lika mycket som jag gör! Jag fick några förfrågningar på mönster till den lilla kaninen i samband med bilden. Tyvärr har jag inte ett komplett sådant eftersom jag virkade lite på känn vissa delar, men såklart kan ni få lite hjälp på traven!

Grunden är gjord efter ett mönster från bloggen Kungen och Majkis, där hon gjort en lilla My-snuttis. Kaninens huvud, armar och kropp eller kjol är gjord efter det mönstret. Dock kortade jag ner kjolen några varv. Till öronen sneglade jag på det här kaninmönstret, från samma blogg, resten gjorde jag på känn. Garnet heter Onion och är en blandning av merinoull och ekologisk bomull. Huvud och tassar stoppade jag med kardad obehandlad ull. Sen broderade jag på ögon och nos med bommulsgarn. Giftfri och gosig snuttefilt till en liten vän behöver inte vara svårare än så att fixa!

kaninIG

5 Comments

 1. Karin skriver:

  Hej! Jag undrar hur kaninen blivit efter tvätt? Jag letar inspiration till snuttefilt/gosegrej åt syskonet i magen och vill gärna ha allt giftfritt OCH tvättbart i maskin. Höga krav ;)
  /Karin

  • annieelise skriver:

   Hej! Jag har handtvättat kjolen på vår kanin en gång och det gick kanonbra! Jag vet dock inte hur det blir med huvudet som är stoppat med ull, men skulle tro att det klarar av handtvätt bra det med. :) Spännande med bebis på G! Lycka till och ha det fint :)

   • Karin skriver:

    Tack! Jag har fortsatt leta tips på nätet under förmiddagen. Ett alternativ till ull, för att klara maskintvätt, är tunna remsor av (gammalt) trikåtyg i bomull (eller ull, men då vet jag inte hur det blir med maskintvätt). Som jag förstått det får en inte stoppa för hårt med trikåremsor, för att det ska vara gosigt. Sen behöver en fundera över hur saken ska torkas, så det inte surnar (torktumlare?). Mycket att tänka på när det ska vara giftfritt och hållbart på alla sätt och vis. Lycka till även till alla andra som hittar den här tråden :)

 2. Angelica skriver:

  Hej! Vet att det var ett tag sen detta inlägg gjordes, men skriver o hoppas på svar endå :) sitter o gör en sån här kanin nu o min undran är hur du fick till det vita vid nosen på kaninen. Virkade du in det när du gjorde huvudet eller är det påsytt i efterhand?
  Tacksam för svar.
  Angelica

  • annieelise skriver:

   Förlåt för sent svar, såg din kommentar först nu.. Jag virkade det vita för sig och sydde på i efterhand. En oval halvplatt “skål”, typ så var grunden för nosen.. Om du förstår vad jag menar ;) Kul du hittat hit! Lycka till :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *