En bra mässa och en ny sjal

Tiden går fort när man är iväg på resa! Vi hade en väldigt fin helg i Stockholm med kusinmys (både med Elise kusiner och en av mina) och barnmässa bland annat. Lilla A som bara är tre veckor var så söt så söt och så liten. Jag som trodde att jag skulle komma ihåg hur små de är sådär i början, men icke.

I söndags var det dags för den alternativa barnmässan, som verkligen uppfyllde förväntningarna. Mycket tygblöjor, träleksaker, böcker, fina ekokläder och mycket mer. Väldigt bra arrangerat och lagom mycket  folk, kul att träffa personerna bakom flera nätbutiker som jag kikat i eller handlat av tidigare. Några presenter inhandlades och Elise fick en tallrik i rostfritt stål samt sked och gaffel i bambu, perfekt nu när hon börjat äta lite mer vanlig mat. Dessutom slog vi till på en till sjal, en Girasol ringsjal från Knyt An. En för tidig julklapp till mig och Elise som kanske inte var planerad innan vi åkte dit men som kändes väldigt självklar när jag väl testat. Så smidigt att använda ringsjal när man snabbt ska in i en affär, bara ska laga lite lunch eller något annat snabbt. Då kan det vara skönt att slippa knyta och greja. Dessutom är den supersnygg!

ringsjal2 ringsjal1

4 Comments

 1. Maria skriver:

  Det var en väldigt fin bärsjal. Underbar färg! Är de bekväma att ha på? Belastar inte axlar & nacke så man får ont?
  Den verkar praktisk då man får händerna fria till annat.
  Maria

  • annieelise skriver:

   Tack! Just färgen är verkligen “jag”, så är nöjd med den! Ja, de är bekväma, perfekta om man ska bära en liten stund och snabbt behöver få upp barnet i sjalen. T ex in och ut från bilen, när barnet går och vill upp en kort stund mm. Längre stunder blir det lite påfrestande för axeln som bär upp sjalen, lite snedbelastning kommer man inte ifrån. Men förvånande skönt ändå! Väldigt smidigt. Det mest avlastande är dock en vävd långsjal och ett riktigt bra knyt :)

 2. Sanna skriver:

  Tänkte just också fråga hur bekväm den var osv men såg att jag fick svar här ovan… :) Får barnbarn till sommaren och en bär sjal står högt upp på svärdotterns önskelista.

  • annieelise skriver:

   Vad spännande! Om svärdottern inte testat på att bära i sjal tidigare rekommenderar jag att först börja med en trikåsjal som är mer stretchigare och lättare att börja med. Sen när man fått in snitsen och bebisen blir tyngre är det perfekt att gå över till en vävd sjal. Ett tips :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *