Bästa ansiktsoljorna (och en kräm)

För flera år sedan fick jag ett prov på en ansiktsolja som passade min hud perfekt, dock blev det aldrig av att jag köpte en när provet tog slut. Lite konstigt kan tycka men så blev det i alla fall. Den föll i glömska och det senaste året har jag haft Maria Åkerbers Face Dream Dry skin och varit helt nöjd med den. I mellandagarna passade jag ändå på att reafynda lite och oljan, Facial Oil Dry Skin, som tyckte så bra om fick jag äntligen hem i full storlek. Oljan är från Organics by Sara, innehåller bara rena fina ekologiska råvaror och doftar gott av lavendel och rosenträ.

Den går snabbt in i huden och endast 3-4 droppar behövs för att ansiktet ska bli återfettat. Visst låter det kanske lite konstigt att olja in ansiktet men huden har aldrig känts så i balans som när jag använder den här oljan. Det känns bra att kunna vårda sin hud väl nu i vinterkylan då det annars lätt kan strama och bli torrt.

Precis när jag beställt hem oljan från Organics by Sara kom jag på att jag innan jul deltog i en tävling hos Body Bazar. Och tänka sig – jag vann första pris! En arganolja, rosenvatten, rasullera, badbomb och en provbit av deras african black soap. En helt fantastisk vinst! Mer om de produkterna en annan gång men måste ju bara hylla arganoljan nu när vi pratar ansiktsoljor.

Arganoljan, eller Just Argan Oil, som denna heter går även den in snabbt i huden och gör ansikte och händer så mjuka så mjuka. En underbart lyxig, nötig allround olja som jag även har några droppar av i håret. Visst är den lite dyrare men oh så bra och det känns fint att stödja ett företag som köper helt ekologiska råvaror direkt från producenter som jobbar under rättvisa förhållanden.

ansiktsoljor

Heja mindre företag som jobbar hårt för att ge oss fina och ekoreko produkter! Och så var det här ett helt osponsrat inlägg – fina företag och produkter är värda att uppmärksammas.

3 Comments

 1. Insulinbella skriver:

  Hej!
  Läste din insändare i metro och håller helt med dig ang. att försöka göra det så giftfritt det går för våra barn. Men har en fråga ang. det som du skrev:
  “Det vi dock vet är att ämnena som finns i många leksaker kan orsaka både diabetes, autism, allergier, fetma och cancer.”
  Vill gärna ha källa på vart det står att diabetes kan orsakas av dessa ämnen så jag kan läsa vidare om det!

  • annieelise skriver:

   Hej!
   Vad kul att du hittat hit – välkommen! Här finns en länk med lite information om det du undrar över: http://xn--leksakerpntet-ekoleko-f2bv.se/vilka-kemikalier-kan-finnas-leksaker/ Rekommenderar dig även att läsa boken “Den onda badankan” av Katarina Johansson. Hoppas du får svar på din fråga genom dessa länkar.

   Allt väl!
   /Annie

   • Insulinbella skriver:

    Tack!
    Läste lite snabbt i de olika du hänvisade till och ser att det gäller typ 2 diabetes. Lite dumt när det inte framgår vilken typ av diabetes det är då det är skillnad som dag och natt mellan typ 1 och typ 2 diabetes.
    Så jag är nöjd med ditt svar och att jag inte missat något ang. forskningen kring typ 1 diabetes ;)
    Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *