Om giftfria leksaker i Metro

Nu finns det en debattartikel att läsa i Metro om giftfria leksaker som jag skrivit. In och läs! Om ni vill läsa ännu mer i ämnet kan ni läsa texten jag skrev hos Ekofamiljen innan jul. När ni ändå håller på är det lika bra att låna/köpa boken ”Den onda badankan” av Katarina Johansson som ger en bra bild av hur läget med kemikalier ser ut för våra barn (och oss) i hemmet, och tips på vad vi kan göra åt det. Sen finns det mycket mer att läsa på dessa sidor:  Kemikaliesmart – Veckans tips för en giftfri vardag – leksaker och Ekoleko – Vilka ämnen är det som kan vara ohälsosamma? Ni läsare kanske har ännu fler länkar om hur man kemikaliebantar sitt hem och framför allt barnrum?

Hoppas ni är lika taggade som jag på att minska skadliga kemikalier och annat tråkigt hemma – både för våra barn, oss själva och naturen!

leksaker2

3 Comments

  1. Paulina skriver:

    Bra artikel! Önskar fler tänkte så!

  2. […] föräldrar, sluta köpa farliga leksaker till era barn” skriver Annie Andersson, föräldraledig bloggerska i en debattartikel i Metro. De stora leksakstillverkarnas utbud nämns som ett särskilt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *