Äta tupp

Igår hörde jag på radion att de uppmärksammade det faktum att miljontals höns och tuppar slaktas årligen utan att sedan komma till användning. Kött som faktiskt är fullt dugligt och gott att tillaga. Helt galet!

Det fick mig att komma på att jag glömt skriva om vår tuppslakt som vi hade innan jul. Hela hösten har vi haft en flock med tuppar springandes på gården och med en lite knäpp tupp som följde en med blicken så fort man gick utanför dörren kändes det väldigt bra när de sedan låg i frysen.

Det är lyx att kunna ta upp en tupp, tillaga den länge i grytan eller i lergrytan i ugnen och njuta av det egna. Djur som levt ett fritt liv och som man vet haft det bra, självhushållning när den är som bäst. Elise tycker dessutom det är riktigt gott också – fint att kunna ge henne så närproducerad mat! Är ni sugna på lite tupprecept kanske? Lovar att återkomma med det!

tuppar

3 Comments

 1. Lisa skriver:

  Gärna tupprecept! Jag har provat lite olika rätter på våra tuppar, men aldrig riktigt lyckats.

 2. Marie skriver:

  Jag måste fråga. Men vad gör ni med alla fjädrar vid slakter av fåglarna? :) Menar de är ju så fina men kanske inte fungerar att använda i påskris och til pynt och annat?

  • annieelise skriver:

   Hittills har vi inte tagit tillvara på fjädrarna utan kört dem till skogs. Men man kan ju ta tillvara på dem till pynt och till såna som vill tillverka flugor till flugfiske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *