Olyckan som var framme

Olyckan som var framme

I eftermiddags kom vi äntligen hem igen efter tre nätter på barnavdelningen på Ryhov. Det som inte fick hända hände i lördags morgon. En olycka kan komma så otroligt snabbt och hur försiktig man än är som förälder går det inte att skydda sig ifrån. Två sekunder med ryggen bortvänd.

Elise ramlade ur vår säng, med huvudet före skulle det visa sig senare. Hon fick en rejäl bula men var ändå relativt pigg och glad. Efter rådgivning av sjukvårdsupplysningen stannade vi hemma, men på kvällen blev bulan större och hon gnälligare vilket gjorde att vi ändå åkte in till akuten. Efter röntgen visade sig att hon fått en fraktur på skallbenet med en liten blödning under och vi fick såklart stanna för observation och undersökningar.

EliseryhovEn piggare Elise som testar ut nya alternativa (dock ej plastfria) sockar.

Elise har trots allt varit pigg och glad i princip hela tiden, kollat nyfiket på när sköterskorna och läkarna gjort undersökningar. Tappra tjejen med spricka i huvudet. För att försäkra sig om att blödningen och sprickan var under kontroll och i längden ofarlig gjordes också en magnetröntgen igår. Efter narkosen blev hon efter ett tag ganska hängig och fick inte behålla maten. Troligen fick hon en släng magsjuka (eller om det var fastan+narkosen..) men nu är hon på banan igen. Sprickan kommer växa ihop fint och blödningen var minimal så i eftermiddags lämnade vi rum 9.

Idag är jag och Tomas väldigt tacksamma – för Elise, varandra, sjukvården och omtanken från familj och vänner! Tacksamma över Guds beskydd.

10 Comments

 1. åh, lilla tjejen! hoppas hon kryar på sig och är bra snart igen :)
  önskar er allt gott, kram Mariana

  • annieelise skriver:

   Tack för omtanken! Nu är hon bättre, men såklart ska vi vara försiktiga med hennes huvud ett bra tag framöver. Men i det stora hela har det ju gått bra, vilket vi är väldigt tacksamma över! Kram

 2. Matilda skriver:

  Skönt att ni är hemma igen och att det ser positivt ut. Hoppas ni kan andas ut

 3. Anna skriver:

  Fint att allt gick bra trotts allt. De är så fruktansvärt när nåt händer de små. Tror nog att narkosen ger illamående så de var säkert de hon reagerade på. Hoppas ni får må bra nu. Allt gott till er <3!

  • annieelise skriver:

   Ja, verkligen.. Tack för omtanken! Tyvärr blev både jag och Tomas magsjuka efteråt så ganska säker på att det var magsjuka hon hade ;) Men bättre det än att hon kräktes pga huvudskadan iaf.

 4. Madeleine skriver:

  Åh det värsta tänkbara när de faller och man inte hinner fånga dem. Min son ramlade på balkongen när vi tvättade fönster. Hjärnskakning och observation. Tur i oturen, precis som för et. Hoppas Elise kryar på sig

 5. Usch, ja, en olycka händer verkligen så lätt. Skönt att höra att det gick bra och att ni verkar ha fått fin hjälp. Hoppas ni får ha det fint framöver nu!
  Kram Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *