God fortsättning på påsken!

Hoppas ni alla haft en härlig påsk! Här har vi haft fullt hus med kusinerna från Stockholm på besök hela helgen samt Tomas andra syster med man på besök i lördags. Elise tyckte det var roligt med sällskap från de båda kusinerna och vi vuxna har haft det trevligt vi med. Loppisfynd, rappakalja, gudstjänstbesök, påskdrama, äggletning och god mat är lite vad vi hunnit med.

I lördags gjorde vi (främst Tomas) en härlig påskbuffé med tupp, kanin och ägg från gården. Det var premiärsmakning av kanin och det var faktiskt riktigt gott, återkommer med en uppdatering av läget med kaninerna. Efter middagen gick hela sällskapet en trappa upp och bänkade sig framför äggkläckningsmaskinen där den första kycklingen hackade sig ut ur sitt skal. Fascinerande varje gång för oss som sett det innan och väldigt spännande för de som inte gjort det. Kul att den lilla dunbollen tajmade in det så bra!

Nu har vi fem små kycklingar under värmelampan i Tomas gamla akvarium. Tyvärr var det låg procent av äggen som kläcktes men vi får vara glada åt de fem som kläcktes.

kyklingar påskliljor

Idag tar vi det lite lugnt och njuter av ledigheten tillsammans. Solen skiner och vi har fortfarande rester till middag. Härligt!

PS. Vinnaren av den fina tröjan från Minileis blev Gunilla – stort grattis till dig! 

1 Comment

  1. David skriver:

    Söta kycklingar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *