Barnmat – omelett med tupp

Ibland är det inte alltid vi har förberett mat till Elise när det är dags för lunch och då är det bra om man kan slänga ihop något lite snabbt, typ vår klassiska snabbmat omelett. Det är bara att hacka ner lite av vad som finns i kylen för tillfället och vispa i hop ett ägg med en matsked vatten eller grädde. Egengjord barnmat behöver inte vara svårare än så!

omelett

Idag blev det paprika, purjolök, zuccini från kylen och tupprester jag hittade i frysen. Kryddat med lite vitlökspulver, lite örter och toppat med ärtskott. Ägg har vi nu i överflöd eftersom vi får cirka 10 ägg om dagen så det lider vi ingen brist på! Elise klämde hela portionen och verkade tycka det var riktigt gott. Ägg är för övrigt riktigt bra mat både för liten och stor. Innehåller typ allt som man behöver få i sig – så att lära barn äta ägg är super!

omelett2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *