Dagen i bilder

Idag har vi alla tre varit hemma och jobbat i trädgården och tänkte dela med mig av dagen genom några bilder. Som vanligt började den alldeles för tidigt och efter frukost och lite bokläsning tog vi en sväng till djuren för att utfodra dem samt plocka (går)dagens äggskörd, 12 stycken!

äggkorg

Efter det stannade vi till för den sedvanliga hönstittningen. Alltid lika kul tycker Elise!

elisehöns

Dagens stora projekt var att fixa grunden till växthuset som vi ska frakta hit från grannen. Tomas grävde och grejade, vi andra hjälpte till när det behövdes. Grunden blev inte helt klar med så gott som. Tänk att vi snart har ett växthus!

växthusgrund

När Elise tröttnat på att va hjälpreda kröp hon på eget bevåg och hälsade på Lillen. Överlycklig och nöjd. Nöjda var även jag och Tomas, gött nu kan vi jobba på lite medans Lillen underhåller henne tänkte vi. Ända tills vi upptäckte att hon mumsade kaninbajs.

eliselillen

Medans Elise tog sig ett mellanmål grävde jag ner lite jordärtskockor i ena djupbädden samt rensade igenom de andra lite snabbt. Alltså djupbäddar. Så värt det är att gräva dem – lucker och fin jord, lätta att underhålla och som det växer i dem sen!

jord

Till kvällen kom min bror, mamma och pappa på besök. Dels för att äta kvällsmat dels för att frakta hit deras jordfräs. Bra att kunna kombinera nytta med nöje! Det blev ett väldigt trevligt avslut på dagen. Elise var speedad och glad, vi andra busade med den lilla, spelade spel, pratade och kollade på den fina solnedgången.

solnedgång

3 Comments

 1. Carl skriver:

  Hejsan!

  Trevlig blogg! :)
  Såg att ni har hönsen inhägnade. Vi har våra lösa på gården. Och hägnar in grödor och jordgubbar istället. Fördelen är lyckligare höns och att man kan använda dem hela året som naturliga gödselspridare! :)

  //Anna & Carl

  • annieelise skriver:

   Hej och välkommen hit! Ja i nuläget har vi dem inhägnade men släpper ut dem senare i vår/sommar då vi inte har möjlighet att hägna in allt annat. Hönsgården är stor och vi ger dem grönt att äta däri så tror de är glada även där, även om det såklart hade varit mest optimalt ur hönssynpunkt att låta dem gå helt fritt :)

 2. […] våras började Tomas göra grunden för det för att förbereda, planen var att kunna odla tomat och gurka med mera denna […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *