Gör egna kanderade violer

Violerna på kryddkullen blommar för fullt, därför har vi plockat av de flesta och kanderat dem för att kunna njuta av både doft och smak på bästa sätt. Violdoft och smak är nog en av mina favoriter. Jag kan inte lukta mig mätt, så ljuvligt doftar de! Och gott smakar de också, så får bli garnering till något festligt, 1-årstårtan tror jag allt.

Det var två år sedan sist vi kanderade violer och då beskrev jag hur, i det här inlägget, så det hoppar jag över den här gången men kika gärna in där om ni har lust. För er som inte orkar klicka er vidare kan jag avslöja att det endast behövs doftvioler, äggvita och florsocker. Svårt är det inte men lite pilligt.

Jag såg i förra inlägget om violerna att jag skrivit att vi kommer köpa blå doftvioler så snart som möjligt, men än har vi inte fått till det… Även om vita är väldigt fina de också är trots allt de blå snäppet finare.

doftviol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *