Pizzadegen från Polen

Pizzadegen från Polen

Nja, just degen jag gjorde i fredags är inte från Polen men receptet är det däremot. Jag har faktisk skrivit om just det innan, men det var snart två år sedan så tänker att en repris kan vara på sin plats. I fredags var det nämligen killkväll i tonårsgruppen som Tomas mfl är ledare för och det kräver ju pizza. Därför gjorde jag två dubbelsatser pizzadeg a´la Polen på förmiddagen för att ha det klart till Tomas och gänget på kvällen för utbakning och toppingfix. Degen ställde jag in i kylen så var den lagom (?) jäst sen till kvällen.

Här hittar ni receptet på den goda pizzadegen om ni är sugna på att testa (obs, det behövs bara hälften så mycket jäst vid dubbel sats.) Det speciella med just denna är att både kokt potatis och lite av dess kokvatten ska tillsättas i degen och att Tomas fick receptet av några polska fd arbetskamrater.

DSC_0503 (800x536)

När jag ser bilden nedan  blir jag väldigt sugen på pizza, men så ser jag min fina duk och saknar jag också dagarna då vi kunde ha fina vardagsdukar på köksbordet. Nu är det ett minne blott då lillan älskar att äta både gröt, omelett och bredbar leverpastej själv, med lite hjälp. Och eftersom vi har ett ganska litet bord och Elise har väldigt långa armar (?!) finns det helt enkelt inte plats med duk om den ska vara ren någon längre stund. Allt har sin tid heter det väl…

DSC_0514 (800x548)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *