Gräva gräva gräva

Till att börja med så ber jag om ursäkt i förväg för alla dessa bedrövliga bilder på jord som finns upplagda i det här inlägget. Hos oss behöver vi nämligen gräva, så väldans mycket att vi inte hinner med allt. Därför hörde Tomas av sig till två i ungdomsgänget som gärna ville ställa upp med lite handkraft. Så värdefull hjälp för oss! Det går ju så mycket snabbare att få saker gjorda när man är ett gäng som jobbar på bra. Killarna hjälpte till med att gräva ut vår andra obemannade hönsgård där Tomas satte potatis ikväll. De grävde också ut växthusgrunden som ni ser nedan.

växthusgrund2

Och likaså kanten kring vårt nyaste projekt, plantskolan, som är belägen bakom huset. Där ska vi sätta buskar och växter som behöver växa till sig lite samt ha någon kall/varmbänk tror jag. Men först ska det grävas ut (eller fräsas med jordfräsen om vi får igång den) och så ska ett staket runtom fixas.

plantskola

Det sista stället som vi fick hjälp med var ett nytt dike för nya sparrisplantor. Eftersom Tomas fick över ett gäng sparrisplantor från en kund fick vi utöka vi vårt lilla sparrisland och igår kom de ner i jorden. För exakt två år sedan (på dagen!) grävde vi det första sparrislandet, kolla in här hur vi gjorde då. Nu hoppas vi på många och fina sparrisar i år, eftersom det är deras tredje år hos oss och vi då kan börja skörda dem. De nysatta får vila sig i form ett år eller två.

sparrisbädd

Det största och segaste projektet ser ni här. Jord och kvickrot. Ett elände att odla i såhär rätt upp och ned. Förra året var det potatis och lökland. Men nu ska vi, eller rättare sagt Tomas, gräva djupbäddar även här (som de som skymtar till höger i bild) för att gå igenom jorden ordentligt och med tiden bli kvitt allt (eller så gott det går) ogräs. Ogräs.. Nja, skulle kalla det gräsgräs jag och definitivt inte med o framför.

åker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *