Nässelsäsongen har börjat!

Idag blir det nässelsoppa! Jag trodde inte nässlorna hade hunnit komma upp så långt här än, men de senaste dagarnas vårsommmarvärme har gjort susen, därför blir det god och nyttig nässelsoppa. Med hemvärpta ägg såklart.

DSC_0209 (800x631)

När jag satt och klippte nässlor mindes jag tillbaks till förra året då jag prompt skulle ner till marken och plocka dem även då. Höggravid som jag var. Men med lite vilja och tålamod går det mesta. Av de nässlorna, förra Kristihimmelfärdshelgen, gjorde jag en grön, läskande smoothie med nässlor.

nässelsmoothie2

Och till sist,  potatis- och ogräsomelett med fetaost som jag gjorde för två år sedan. Här hittar ni det receptet som både är mättande och gott. Hoppas ni får en härlig och solig helg, det planerar jag att ha!

DSC_0239 (800x536)

2 Comments

  1. Matilda skriver:

    Jag har länge varit riktigt pepp på att tillaga nässlor men aldrig kommit så långt att jag skördat några (ännu). Jag är hemskt nyfiken på hur de smakar – har de någon distinkt smak?

    • annieelise skriver:

      Kul! Jag tycker det är svårt att beskriva smaker.. Men det har en distinkt men mild smak. Grönt och nyttigt smakar det – på ett bra sätt :) Bara att testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *