Loppisfynd!

Rubriken stämmer inte helt överens med verkligheten, för bara loppisfynd var det faktisk inte utan några saker budades hem på auktion, men på samma plats och i samma regi. Så, nu ska jag visa vad vi fyndade på Strandhems loppis med tillhörande auktion i lördags.

Först ut är auktionsfynden, en gammal ägglåda och två fina korgar. Ägglådan rymmer två hundra ägg och enligt blyertsskriften på lådan har den tillhört en Ivar Andersson. Förr hade gårdarna tydligen en egen ägglåda som de fyllde för att sedan byta dem mot specerier inne i staden. Min farbror nämnde att även de hade en likadan låda här på gården när han såg vår, så intressant det är med gamla bruksföremål!

När vi fick se de fina korgarna kunde vi inte motstå dem. Vi fick berättat för oss att det är gamla brödkorgar som användes när ett bageri körde ut bröd. Tänk vad snyggt (och miljövänligt) det skulle vara om man fortsatt använda liknande även idag och slippa alla plastbackar! Återstår att se vad vi kommer göra med dem. Nått bra ska vi nog klura ut.

Jag är känd för att inte kunna låta bli att köpa gamla fotoramar, därför förstår ni nog min gedigna hög när två av dem kostade 10 kr/st och resten 5 kr/st. För svårt att motstå helt enkelt! De blir perfekta till tavelväggen i vår trapp. Som om vi inte har tillräckligt med tomma ramar som väntar på foton redan…

auktion

Sedan hittade vi lite smått. En vas för 10 kr som från början, för längesedan, kostat 5,75 kr. När Tomas inte såg köpte jag två onödiga men väldigt söta vaser och de två blå krukorna (han hade precis innan sagt att “vi behöver ju inte fler små vaser i alla fall” Haha.) . Ängelholmasken kommer Tomas manschettknappar och slipsnål få bo i, och de gamla charmiga pepparkaksmåtten blir ett fint tillskott till den lilla samlingen. Durkslaget är vi glada för då vi letat länge efter ett i rostfritt stål då vi bara haft större silar. Visst finns det nytillverkade men de vi hittat har kostat massa och ett begagnat för en tia är väl värt lite väntan tycker jag!

loppisfynd

Precis innan vi skulle gå stannade Tomas till och kollade boklådorna. Där hittade han en bok han länge tänkt köpa, “Får” av Erik Sjödin. En klassiker som finns nytryckt, men det här var såklart en äldre utgåva. 5 kr är ju ändå ett helt ok pris för en bok som kostar runt 300 kr ny.. Tomas bästa fynd för dagen. Sist ut blir ett fult gammalt våffeljärn i gjutjärn som verkligen inte gör sig bra på bild. Det finns inte att köpa nya vad jag vet, så vi passade på när vi hittade ett gammalt för att slippa läskiga non-stickbeläggningar. Efter lite rengöring blir det nog bra till varma mackor hoppas jag.

Jag är nöjd med våra fina loppisfynd, som får ett förlängt liv hos oss, samtidigt som pengarna går till gott ändamål i Strandhems missionsgård. Win win!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *