Tavla av fönster DIY

Ganska länge har vi haft ett gammalt fönster utan glas i ståendes. Men nu gjorde jag slag i saken och fyllde tomrummen efter rutorna och omvandlade det till en fin tavla istället.

Allt som behövdes fanns hemma redan, dock fick jag leta en stund efter de där häftstiften, men tillslut dök de upp. Med andra ord är det här ett smidigt fix som varken krävt särskilt stora resurser eller lång tid, precis sådant jag tycker är kul! Dessutom är det smidigt att byta ut bilderna efter tycke och smak, årstid eller humör.

tavelram3

Det som behövs är ett gammalt fönster (utan glas), tapet/fint lite kraftigare papper, häftstift, häftmassa och foton eller vad du vill fästa på. Plus eventuell upphängningsanordning om så önskas.

Jag hade en hel hög med gamla söndagsskolebokmärken från Tomas mormor och tyckte de passade perfekt till det här. Ett gammalt missionärskort som mina gammelmostrar hade liggande i en koffert samt ett kort på Ängelholm från förr fick också pryda sin plats i tavlan. De fynden man gör hemma hos sig själv är alltid de bästa och billigaste!

tavelram1

tavelram2

Börja med att måtta till en bit tapet eller styvare papper så att det täcker fönstret, klipp till och fäst det sedan med häftstift på baksidan. Välj sedan ut det du vill fästa på, i mitt fall blev det gamla söndagsskolebokmärken och gamla foton. Sätt lite lagom mycket häftmassa bak på korten och fäst på tapeten. Sätt ev en krok på baksidan så den kan hängas på väggen. Klart!

tavelram4

 

3 Comments

  1. Grahnslöjd skriver:

    Vilken fin tavla och vad roligt att se gamla söndagskolemärken (undrar var jag har mina??…)! Alltid kul att kunna skapa av det man har hemma:)

  2. Frida Wikeford skriver:

    Viken fin tapet, vart finns den att köpa?
    Den gröna med vita blommor på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *