Potträningen gör comback

Potträningen gör comback

Igår sändes ett avsnitt av Kropp och Själ i P1 som bland annat handlade om potträning! Roligt att det sprids information om babypotting och att fler får möjlighet att få upp ögonen för det! Det var ett väldigt bra program som jag rekommenderar er att lyssna på om ni är intresserade av att veta mer om potträning (innan ettårsåldern), tygblöjor mm.

potträning
Bild från Kropp och själ P1.

I början intervjuades en mamma med två barn som båda pottränades. Den äldsta dottern var redan blöjfri vid 9 månader efter att ha pottats sedan 4 månaders ålder. Lillasystern började pottas redan på BB. Hon säger bland annat: “Den bästa fördelen är att man får en bättre anknytning till sina barn.”. Och det kan jag verkligen hålla med om, för att förstå sitt barn mer och mer vad den vill och bekräfta barnets signaler är verkligen något som stärker relationen!

Vi började potträna Elise när hon var runt sex månader. Liksom mamman i reportaget är vi inte superfixerade vid pottan, men när vi ändå byter blöja och när vi ser att hon signalerar att hon behöver så tar vi henne dit. Detta har gjort att vi nu de senaste månaderna kanske bytt 2-3 bajsblöjor per månad. Dessutom är nattblöjan nästan helt torr, vet inte om det har med potträningen att göra, men hon kissar i alla fall mycket i pottan på morgonen. Vi märker på Elise att hon tycker det är mycket bättre att sitta på pottan och göra sina behov än i blöjan. Det finns ingen prestationsångest i det utan allt sker på hennes villkor, vi har hittat en bra nivå och är supernöjda med det.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om babypotting så om ni vill läsa mer kika gärna in där! Vad har ni för erfarenheter av babypotting?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *