Växter som luftrenare i hemmet

Det var allt för längesedan våra gröna växter blev avdammade och fick sig en dusch, därför passade jag på att ta ut dem i regnet som äntligen föll idag. Nu är de fina och fräscha igen!

luftrenandeväxter

Visste ni förresten att vissa gröna inomhusväxter är extra bra som luftrenare? De är inte bara fina att se på, de är också bra för inomhusmiljön och kan till och med hjälpa till att kemikaliebanta hemmet!

Vi har bland annat Fredskalla, Paradisträd, Svärmorstunga och två olika Flamingoblommor. Fredskalla är en riktigt effektiv växt som tar upp många olika slags gifter, så som; bensen, formaldehyd, trikloretylen, xylen, toluen, aceton, alkohol och ammoniak. Paradisträd omvandlar koldioxid till syre och då främst på natten, därför är de perfekta sovrumsväxter. Svärmorstunga renar luften från bensen, formaldehyd och trikloretylen.

Hur det är med Flaminogsarna vet jag faktisk inte, men eftersom de liknar Gullranka som även den är bra luftrenare tänker jag att de borde göra någon nytta i alla fall. Någon som har lite bättre info om det?  Här inne, hos Obesprutat.com, finns mer info om några andra växter om ni vill läsa mer.

Att damma av sina växter regelbundet är inte bara bra för syns skull utan viktigt och växten ska kunna rena luften så bra som möjligt. Passa på att ta ut växterna nu när det blivit varmare och regnet faller. Glöm inte heller att vattna med lite näring, plantera om när det behövs och kanske dela plantor/ta sticklingar för att ge bort till en vän eller utöka växtsamlingen hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *