De bästa morsdagspresenterna

Trots att det är platsbrist på vissa förlossningskliniker i Sverige nu i sommar (som jag skrev om i förra inlägget här, och som verkligen inte är ok) går det såklart inte att jämföra med hur kvinnor har det i utvecklingsländer, till exempel i Kongo. Spädbarnsdödligheten är en av de högsta i världen och det är långt ifrån en självklarhet för kvinnor att få föda på sjukhus.

panzi
Bild: Läkarmissionen

Läkarmissionen stödjer Panzisjukhuset i Kongo som ger även fattiga kvinnor möjlighet till förlossning i en säker miljö. Här kan du, genom att skänka pengar, stödja Panzisjukhuset och deras oerhört viktiga arbete! För endast 150 kr kan en kvinna få föda på ett rent sjukhus med uppsikt av läkare. Värt varenda krona.

På Alliansmissionen finns det också möjlighet att ge ett bidrag så att kvinnor och barn kan få en trygg förlossning, men i detta fall i Tchad. Det är även det ett av de farligaste länderna att föda och födas i. Genom att skänka 300 kr får en bybarnmorska utbildning i att ge kvinnor och deras barn en säkrare förlossning. Många kvinnor och barn kan med andra ord få hjälp genom din gåva!

Så, nu har du fått två förslag på morsdagspresenter som verkligen är svåra att toppa. Choklad och blommor i all ära – med en säker förlossning eller två är värt lååångt mycket mer! Jag vet i alla fall vad jag önskar mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *