Granskottssirap med honung

Efter att ha blivit inspirerad av Therese som gjorde granskottssirap med honung gick jag ut i skogen plockade ett gäng granskott jag med. För granskott har vi i mängder i skogen och honung lider vi ju ingen brist på heller (och mer lär det bli framöver).

granskott

Jag vet inte exakta proportionerna men varvade granskott och honung i en genomskinlig glasburk och satte i fönstret. Där får den stå nu i en månad ungefär. Röra/skaka runt någon gång emellanåt skadar nog inte annars krävs inget mer jobb. Bara sila och hälla på burk sen när granskotten tappat färg och honungen är helt upplöst. Förra gången jag gjorde detta använde jag vanligt strösocker men känns mycket mer naturligare och nyttigare med honung. För även om honung också är väldigt sött är honung helt igenom en naturprodukt och innehåller mycket mer nyttigheter.

Tanken är att det ska användas till hostmedicin sedan i höst, lenande och läkande. Tyvärr hade jag behövt lite redan nu då jag åkt på en tråkig förkylning, men vilar, dricker te (det här, flera gånger om dan!) och äter honung i alla slags konstellationer så hoppas den ger med sig snart.

granskottsirap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *