Röda linsbiffar i wrap

Nu är sommaren verkligen här, så härligt! Tiden spenderas allt mer utomhus nu och igår invigde vi vår nybyggda grill (även om den inte riktigt är helt färdig än). Vi njuter av det härliga vädret, samtidigt som vi gärna hade velat ha lite (mycket) regn då markerna och våra grönsaker är riktigt torra.

Nu när det finns mycket att göra ute blir det ibland mindre tid för matlagning inne, då är det bra med något lätt och smidigt som mättar och är gott. Linsbiffar i wrap är en sådan rätt!

linsbiffwrap

Våra bästa vegetariska biffar är med röda linser, snabblagade och riktigt goda! Jag har lagt upp receptet på dem innan men eftersom det var ganska så längesedan så tänkte jag att det inte skadar att puffa för det igen.

Röda linsbiffar:

– 250 g röda linser
– 1/2-1 normalstor lök
– några cm squash (går att utesluta)
– 1 ägg
– 3-4 msk potatismjöl
– salt
– peppar
– chili (färsk eller pulver)
– paprikapulver

Börja med att koka linserna mjuka. Häll av överflödigt vatten och stjälp upp dem i en bunke. Fräs löken med kryddorna på medelstark värme tills löken blivit genomskinlig. Riv eventuellt en bit squash. Blanda ner alla ingredienser och smaka av, snåla inte med kryddorna. Låt gärna smeten få stå till sig ett tag, kan med fördel göras någon timma innan stekning. Innan stekning kanske lite till potatismjöl får tillsättas, om den känns alldeles för lös, min smet blev som tjock gröt ungefär. Klicka ut smeten i stekpanna med ganska mycket matfett (typ rapsolja) i. Vänd när det behövs.

I veckan serverade vi dem i en tortillawrap tillsammans med strimlad vitkål, creme fraich, hackad tomat och gurka i balsamvinägrett med klippt luftlök och vitlöksblast ovanpå. Det blev en riktigt lyckad kombination!

linsbiffwrap2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *