Sommarlistan

Sommarlistan

Jag hittade en sommarlista från Sandra, och nu när det snart är midsommar tänkte jag att det passade fint med en variant av den även här!

DSC_0604 (800x536)

Mina planer för sommaren: Springa efter Elise som troligtvis börjar knata runt här snart, rensa ogräs i landen och njuta av livet. Förhoppningsvis kunna skörda mycket fina grönsaker till sommarluncherna. Sen blir det skånebröllop och en tur till Stockholms skärgård med svägerskan med familj. Ska bli härligt att komma iväg en sväng!

DSC_0578 (800x739)

Bästa sommarstället: Hemma! Sommaren på landet med djuren och naturen är svårslaget. Men för att njuta maximalt av det som man alltid har omkring sig hemma krävs det en tur iväg, exempelvis till Gullbrannagården utanför Halmstad. Där har jag tillbringat minst en vecka varje sommar i princip hela min uppväxt, så ni förstår ju att när jag kommer dit är sommarkänslan ett faktum!

Favoritsommarblomman:  Pionerna hos grannen:

DSC_0019 (800x618)

Här badar jag helst: I havet eller i föräldrarnas pool. Aldrig varit så mycket för kaffesumpsvattnet i insjöarna ;)

Hunnebo

Hur länge ska du vara ledig? Hela sommaren lång, ända tills första november. Då jag har varit hemma sedan april förra året, så känns ändå ok att börja jobba igen och låta Tomas få glassa här hemma. ;)

Vad kommer du köpa inför semestern? Svår fråga. Tror inte jag kommer köpa något särskilt alls faktiskt. Jo, ett par sköna och snygga sandaler behöver jag (finns det?!).

Det här lyssnar jag på i sommar: Sommarpratarna i P1, Samuel Ljungblahd och Elise som babblar på. Nu säger hon “gott, gott” så fort hon ser och äter mat och “Mmmmm!” med rejält undertryck när hon kollar på djurbilder (härmar mitt “Muuuu” när vi kollar på kossorna).

Favoritsommardoft: Nyklippt gräsmatta, nyupptagna morötter, doftschersmin och varmt sommarregn.

Vad ser du mest fram emot? Att få umgås med Tomas och Elise och att få lära känna henne ännu mer. Se bara på bilden nedan – så fina! Och med Elises förkärlek till jord blir det med all säkerhet en riktig odlare av henne också!

EliseTomas

Hur kommer du att göra dig illa? Kommer få torra och tråkiga händer efter trädgårdsjobb, men förhoppningsvis inte något värre.

Vad oroar du dig för? Inte så värst mycket, men klart jag kommer vara lite orolig för att Elise kommer ramla och slå sig nu när hon börjar lära sig gå.

Hur kommer du minnas din semester sen i september? “Semestern” är fortfarande igång då, men jag kommer bland annat minnas vår lilla minisemester i Stockholm med mycket familje- och kusinmys och soliga sommardagar här hemma.

Den ultimata sommardagen: Den börjar med att Elise vänder på trenden och tar en rejäl sovmorgon efter en hel natt med sömn. Därefter flyter dagen på bra och vi alla tre är tillsammans hemma och skrotar lite. Jobbar tillsammans och pratar om framtidsdrömmar och planer. Känner att vi utnyttjar dagen bra och får undan lite saker som behöver göras, samtidigt som vi kan ta en lång lunch och fika ute i solen. Kanske kommer fina vänner hem också och vi har en go eftermiddag/kväll ihop med lite grill och gemenskap. Typ så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *