Första slungningen och honungsförsäljning

Första slungningen och honungsförsäljning

Nu slungar vi första omgången honung för i år! Det verkar som att det blir en fin skörd för oss. Både på grund av fler samhällen men också eftersom det är ett mycket bättre bi-år än förra året. Att gå från två till sex samhällen att skörda ifrån (har sju totalt men ett är så pass svagt att de inte drar in honung) är stor skillnad! Ska bli spännande att se vad vi får ihop totalt, men än så länge har vi ca 105 kg.

honungsram
Foto: Hans Trulsson

Imorgon blir första gången som vi kommer stå och sälja honung lite mer officiellt. Det är på hembygdsföreningens sommarfest bara någon kilometer härifrån, så det kommer bli riktigt lokalproducerat till försäljning! Eftersom vi slungar honungen idag kommer vi sälja färsk honung, full av nyttigheter, bland annat binas mjölksyrabakterier som ger liknande effekter som antibiotika. En riktig höjdarprodukt med andra ord.

Om ni har möjlighet så rekommenderar jag er att komma till hembygdsgården i Angerdshestra, utanför Jönköping. Antingen 11-13 för att besöka cafeét som har massor med hembakade kakor och bullar eller kl 14 för att vara med på sommarfesten då vi kommer vara där. Vi kommer ha ägg, färsk honung på burk men även kakhonug/jungfruhonung (men mer om det i ett annat inlägg) till försäljning. Hoppas vi ses!slunga
Foto: Hans Trulsson

2 Comments

  1. Vad coolt! Har ni haft bin länge? Jag är så fascinerad av biodling men det krockar lite med min enorma bi- och getingfobi.

    Det slog mig att det här skulle vara kul att intervjua dig om till continationmagazine.se! Vad tror du om det? Släng gärna iväg ett mail till mig i så fall!

    • annieelise skriver:

      Bin är riktigt coola och komplexa! Vi skaffade bin förra våren, så detta blir andra året som vi får honung. Vad kul! Jag skickar ett mail här framöver då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *