Försäljning av färsk honung

Förra året sålde vi honung till familj och vänner, men idag vidgade vi vår säljkrets. Vi sålde på hembygdsgårdens sommarfest i Angerdshestra och det var riktigt kul! Hela lilla familjen hjälptes åt mer eller mindre. Elise var mest intresserad av hästen och hundarna men någon ska ju vara det med. Både sol och ösregn hann komma och gå men med tak över bordet höll vi oss torra som tur var.

honungsförsäljning

Här är vårt lilla bord. Förutom honungen sålde vi ägg och hade också lite information om biodling och honung i form av en avläggningskupa och bivax mm.

smakprov

Provsmakning hör ju till! Förutom den nyslungade honungen till höger hade vi med de sista burkarna från förra året. Ljunghonung till vänster och sommarhonung i mitten. De tråkiga plastskedarna skippade vi till förmån för komposterbara fina träskedar. I bakgrunden ser ni kakhonungen som helt enkelt är utskurna bitar från honungsfyllda ramar. En delikatess!

honungsburkar

Det blev en fin eftermiddag med många möten. Trots en ganska bra försäljning har vi en del burkar över med färsk honung. Eftersom den måste frysas in för att behålla konsistens och all nyttighet är det en färskvara. Om det är någon i Jönköpingstrakten som är sugen på en burk eller två är det bara att höra av sig till mig inom den närmsta veckan. Här kan du läsa mer om den färska honungen och dess egenskaper.

5 Comments

 1. Anna-Karin Gustavsson skriver:

  Åh, jag vill gärna köpa honung av er!! Skulle vilja köpa både färsk, och ljunghonung om ni har kvar :)
  Kontaktar du mig på mailen, eller hur gör vi??

  Hälsningar Anna-Karin G.

 2. Grahnslöjd skriver:

  Åh, vad gott med “hemmahonung”:) Hade jag bott närmare skulle jag ha köpt en burk eller två:) Vad mysigt att Elise också hjälpte till:)

 3. Matilda skriver:

  Söt mössa dottern har :)
  Roligt att ni får möjlighet att sälja honungen. Hoppas den blir succé

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *